Street Demons

Αυτοκίνητα - μηχανές, Events,
Happenings, Lifestyle, Συνεντεύξεις, Φωτογραφήσεις, Μουσική και πολλά άλλα...

.  .

Cars

The attack of the Puma   -   Το είναι ένα είδος πάνθηρα που ζει στη βόρεια και νότια Αμερική. Λέγεται και κούγκαρ ή λιοντάρι των βουνών. Το χρώμα του ποικίλει από ανοιχτό καφέ ως μαύρο και έχει όλα τα χαρακτηριστικά του πάνθηρα.

 

Αρκετά όμως με το National Geographic, ας περάσουμε σε κάτι πιο δυνατό και πιο άγριο από το Puma της ζούγκλας. Ας περάσουμε να δούμε το Puma της Κορίνθου. <br />Ο τυχερός φίλος μας... <br />...και ιδιοκτήτης του Ford Puma της παρουσίασής μας, Άρης, ζεί και βασιλέυει στην Κόρινθο. Εκεί στη δική του ζούγκλα έχει ένα κολλητό φίλο, το αυτοκίνητό του. Το κατάμαυρο κατοικίδιό, που όσο ήρεμο μπορεί να δείχνει, άλλο τόσο άγριο μπορεί να μεταμορφωθεί όταν το προκαλέσουν. <br />Στην καρδιά του... <br />...puma έχουμε ένα 1600άρι z Tech κινητήρα, που με την βοήθεια λίγων μελτιώσεων έχει καταφέρει να φτάσει τα 120 άλογα. Τι βελτιώσεις έγιναν; Τα απολύτως απαραίτητα, αλλαγή στην εισαγωγή και πρόσθεση ενός φιλτρου αέρα από την BMC, ενώ για την εκτόνωσή του, τοποθετήθηκε μια χειροποίητη εξάτμιση που καταλήγει σε ένα τελικό 105 χιλιοστών. Φυσικά για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα ο εγκέφαλος του Ford επαναπρογραμματίστηκε με τα νέα δεδομένα και έτσι τα 120 αλόγατα είναι πλέον γεγονός.

Ένα puma όμως...

...εκτός από την ταχύτητά του, χαρακτηρίζεται και από τους γρήγορους και σταθερούς ελιγμούς του, κυρίως την ώρα του κηνηγιού. Έτσι λοιπόν σκέφτηκε και ο Άρης και πήρε μια πολύ καλή απόφαση, να στείλει στο κάδο των σκουπιδιών της εργοστασιακές αναρτήσεις, και στην θέση τους να τοποθετήσει ένα set αναρτήσεων από την Koni, πλήρως ρυθμιζόμενες. Έτσι κατάφερε να έχει ένα απόστευτο κράτημα στο δρομο που του δίνει ένα αίσθημα ασφάλεια που δεν είχε πριν.

Από εμφάνιση τώρα...

..τι να πει κανείς; Το Puma είναι από την  «μάνα» του ένα πανέμορφο αυτοκίνητο, πόσο μάλλον αν του κάνει και μερικές μικροεπεμβασούλες, πάντα μελετημένες και χωρίς υπερβολές. Γιαυτό και εγκαταστάθηκαν μια μπροστινή μάσκα στον προφυλακτήρα, που όντως το έχει κάνει πολύ άγριο στο look. Ακόμα έχουμε πλαινά διακριτικά σπόϊλερ, χωρίς πολλά πολλά, καθρέφτες τύπου Μ3 και φυσικά φιμέ μεμβράνες από την 3Μ. Ακόμα πολύ καλή είναι και η επιλογή του ζαντικού, με την 6μπρατση 17άρα ζαντάρα της Kosei. Ενώ για το βράδυ τα... μάτια του puma βγάζουν ένα... xenon φως που τυφλώνει και καθηλώνει τα υποψήφια θηράματά του.

Το εσωτερικό του...

...αυτοκινήτου είναι γεμάτο από δέρμα σε χρωματισμούς κόκκινους και μάυρους. Ενώ αρκετά καλή δουλίτσα, που πέρνει πάντως ακόμα βελτίωση, είναι και το ηχοσύστημά του. Εδώ, η επιλογή της πηγής ακούει στο όνομα Pioneer και πιο συγκεκριμμένα το mp3 8600. Μέσα είναι εγκατεστημένα 2 ηχεία Peerless με tweeter στις εμπρός πόρτες, 2 6ιντσα πόλι από την Peerless για το πίσω μέρο στα πλαϊνά του αυτοκινήτου, ενώ μόλις φτάσουμε στο χώρο αποσκευών βλέπουμε ένα12ιντσο sub και τους δύο «χαμάλιδες» ενισχυτές που έχουν αναλάβει να τρέξουν το όλο σύστημα. Ο ήχος του είναι καθαρός, αλλά μέχρι ένα λογικό σημείο. Από εκεί και πέρα αρχήζει το μπουκοματάκι και η παραμορφωσούλα. Αλλά είπαμε όλα πέρνουν βελτίωση και ο Άρης είναι από αυτούς τους ανθρώπους που έχουν προγραμματίσει, τι κινήσεις θα κάνει στο μέλλον.

See you in the jungle boys!!!

 

Copyright © 2024, Street Demons. All Rights Reserved.

Design by: DiabloDesign.eu