Street Demons

Αυτοκίνητα - μηχανές, Events,
Happenings, Lifestyle, Συνεντεύξεις, Φωτογραφήσεις, Μουσική και πολλά άλλα...

.  .

Cars

Ένας γρήγορος τρόπος για να καταλάβετε ένα ηχοσύστημα το πώς παίζει ακόμα και αν δεν κάθεστε μέσα είναι να το ακούσετε από μακριά

 

Η μανία για τον ήχο δε σταματά με τίποτα! Όλοι οι πωρωμένοι θα στήσουν ηχοσύστημα σε οτιδήποτε μεταφορικό μέσο και αν έχουν. Έτσι και ο ιδιοκτήτης του Audi της παρουσίασης μάς συνέχεια του κάνει μετατροπές μέχρι να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα που θα τον ικανοποιήσει. Έχουμε αντιμετωπίσει πολλούς και διαφορετικούς τύπους ηχοσυστημάτων αλλά συνέχεια βλέπουμε και ακούμε όλο και κάτι διαφορετικό. Στην συγκεκριμένη περίπτωση του Audi το ηχείο χαμηλών συχνοτήτων είναι τοποθετημένο στα πόδια του συνοδηγού μέσα σε μια κλειστή καμπίνα κατασκευασμένη από MDF. <br />Είμαστε σε θέση να κρίνουμε την αντίληψη και την επιθυμία του κάθε ανθρώπου που αποφασίζει να προβεί σε οποιαδήποτε παραξενιάρικη σκέψη, αρκεί να είναι σωστή <br />διαφορετικά θα βγει το χρυσό φτυάρι. Σίγουρα θα σκεφτείτε και θα αναρωτηθείτε το γιατί έγινε αυτού του είδους τοποθέτησης του ηχείου.

Απλά το ηχοσύστημα έχει πάρει το δρόμο για Hi-End. Για να καταφέρει κάποιος εγκαταστάτης να κάνει τις χαμηλές συχνότητες να ακούγονται από μπροστά παρόλο που τα sub είναι τοποθετημένα στο χώρο αποσκευών είναι αρκετά δύσκολο. Θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα ψαξίματος της ακουστικής του αυτοκινήτου και ταυτόχρονα απαιτούνται πανάκριβα μηχανήματα και ατελείωτες ρυθμίσεις. Έτσι μια γρήγορη και οικονομική λύση είναι να τοποθετηθεί το ηχείο τα πόδια του συνοδηγού. Βέβαια σε ένα μικρότερο αυτοκίνητο θα ήταν πρόβλημα λόγο όγκου. Βέβαια ο Λεόντειος, ιδιοκτήτης του Audi, θα ήθελε να βελτιώσει αυτή την κατασκευή ώστε να εκμεταλλευτεί καλύτερα το χώρο που υπάρχει στα πόδια του συνοδηγού με σκοπό να δώσει περισσότερο ‘αέρα’. <br />Στόχος του ιδιοκτήτη αλλά και του εγκαταστάτη είναι το ποιοτικό αποτέλεσμα. Έτσι έχει χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι να βρεθεί η σωστή τοποθέτηση των ηχείων και κυρίως το ύψος του tweeter στην κολόνα αλλά και οι σωστές κλήσεις τους ως προς το ακροατήριο. Τα ηχεία προέρχονται από ένα μαγείρεμα της Peerless με την Focal και την Hertz. Στο κάτω μέρος της πόρτας έχουν τοποθετηθεί τα δύο Hi-End mid woofer της Peerless, 830437. Σε αυτό το σημείο πρέπει να προσθέσουμε ότι οι πόρτες έχουν ντυθεί με πισσόφυλλα της Dynamat. Έχουν υποστεί και την φροντίδα του κυρίου Κούτρα με σκοπό να εξαλειφθούν οι τριγμοί και οι ταλαντώσεις των λαμαρινών. Ηχεία έχουν τοποθετηθεί και πάνω στο ταμπλό <br />και στα πλαίσια του εργοστασίου μιας και οι γερμανοί είχαν προβλέψει την εγκατάσταση όχι βέβαια τέτοιου είδους ηχοσυστήματος αλλά κάτι πιο απλού.

Το woofer που έδεσε στην εργοστασιακή τρύπα προέρχεται από το δίδρομο σετ 100KP της Focal. Το σετ ανήκει στην σειρά K2 Power. Τα tweeters από το ίδιο σετ τοποθετήθηκαν όπως προαναφέραμε στις μπροστινές κολόνες. Τέλος το sub  με διάμετρο δώδεκα ιντσών εγκαταστάθηκε σε κλειστή κούτα με χωρητικότητα 15 λίτρων.  Το ηχείο είναι της Hertz και το μοντέλο του έχει κωδικό HX 250. Στην κονσόλα του αυτοκινήτου τοποθετήθηκε η πηγή της Alpine με το μοντέλο CDA-9813R. Το ράδιο CD έχει την ικανότητα αναπαραγωγής αρχείων MP3 και WMA καθώς έχει και τη δυνατότητα να διαβάζει αυτά τα αρχεία από δίσκους CDR/RW. Επιπλέον μπορείτε μέσο της ιστοσελίδας της Alpine να κάνετε τις προσωπικές σάς ρυθμίσεις και να τις μεταφέρεται στη πηγή με CD-R. Το σημαντικότερο γεγονός είναι ότι μεταφέρεται στο ράδιο CD με την λειτουργία I-personalize δεδομένα για τη χρονική διόρθωση του ήχου που παράγεται ώστε ο ήχος να φτάνει στο αυτί του οδηγού την ίδια στιγμή.

Το ηχοσύστημα είναι εφοδιασμένο και με DVD player το οποίο έχει θήκη η οποία μπορεί να εφοδιαστεί μέχρι και έξι CDs. Το DVD player έχει κωδικό XDV-P9II. Τα οπτικά ερεθίσματα έχει αναλάβει το μόνιτορ της Pioneer AVX P 7000CD. Την επεξεργασία του ήχου έχει αναλάβει το AVM P 9000 από την Pioneer προέρχεται και αυτό το μηχάνημα. Έτσι καθίσταται υπεύθυνο για την αποκωδικοποίηση με το Dolby Digital και DTS, επιπλέον τα Dolby Surround και Linear PCM έχουν αναλάβει τον πολυκάναλο ήχο και την επεξεργασία του σήματος. Επίσης διαθέτει διαφορετικές εξόδους στην περίπτωση που θα χρησιμοποιήσετε ηχεία χαμηλών, μεσαίων και υψηλών συχνοτήτων.  Ο εγκαταστάτης βέβαια γνωρίζει όλες αυτές τις λεπτομέρειες και τις έχει αξιοποιήσει κατάλληλα. Την ενίσχυση τoυ σήματος έχουν αναλάβει δυο τετρακάναλοι McIntosh με κωδικό όνομα MC431. Με τα δύο κανάλια του ενός ενισχυτή οδηγούνται τα tweeters ενώ τα άλλα δυο είναι γεφυρωμένα και παίζουν το sub. Από τον άλλο ενισχυτή τα δύο κανάλια παίζουν τα woofer της Peerless και τα άλλα δυο τα mid της Focal. Το σήμα για κάθε τύπο ηχείων είναι επεξεργασμένο και διαφοροποιείται, οι ανεπιθύμητες συχνότητες <br />αποκόβονται,  μιας και παρεμβάλλεται το AVM P 9000. Ο ήχος και σε αυτό το ηχοσύστημα είναι το κάτι άλλο!Ένας γρήγορος τρόπος για να καταλάβετε ένα ηχοσύστημα το πώς παίζει ακόμα και αν δεν κάθεστε μέσα είναι να το ακούσετε από μακριά. Ο ήχος ακούγεται καθαρός από τις χαμηλές μέχρι και τις υψηλές συχνότητες χωρίς καμία παραμόρφωση και χωρίς να ακούγεται φασαρία εννοείται. Εμείς το ακούσαμε και από την θέση του οδηγού και μας άφησε απολύτως ικανοποιημένους σε ότι μουσικό κομμάτι και αν δοκιμάσαμε.

 

Copyright © 2024, Street Demons. All Rights Reserved.

Design by: DiabloDesign.eu